top of page

di 28 dec

|

https://heresconsultancytopcoaching.webinar

kerst einde jaar kristalhealing klankschaal gongbad

 ​​​​​Gun jezelf door  ​​​​​​​Kristallen klankschaal therapie dit is mooie start en einde van dit jaar! het gaat jou helpen om jouw energiesysteem te balanceren en het auraveld op te laden, en te bekrachtigen. En dan hoor je alleen nog maar de gong samen met de kristal healing schalen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
kerst einde jaar kristalhealing klankschaal gongbad
kerst einde jaar kristalhealing klankschaal gongbad

Tijd en locatie

28 dec 2021 17:00 – 17:30

https://heresconsultancytopcoaching.webinar

Over het evenement

En dan hoor je alleen nog maar de gong! 

Want wat doet dit nou met jouw lijf? 

 een grote invloed op materie.  Experimenten hebben aan het licht gebracht dat geluidsgolven, die door verschillende materiele substanties worden geleid, patronen voortbrengen die opmerkelijk veel gelijkenissen vertonen met de natuur om ons heen, zoals spiralen, cirkels etc

.  Enige jaren geleden waren op de tentoonstelling “Fenomena “ in Rotterdam metalen plaatjes te zien die in het midden gesoldeerd waren op een smalle standaard.  Met een strijkstok kon je langs de zijkant van de plaatjes strijken waardoor een trilling en dus een klank ontstond

. Door de verschillende formaten van de plaatjes waren de klanken verschillend. Met behulp van fijn zand dat op de plaatjes werd gestrooid bewoog dit zand zich tijdens de trilling en vormde geometrische figuren die zichtbaar werden. De klanken lieten zien dat zij tot vorm konden komen! Klank: de brug tussen verleden, heden en toekomst. Van oudsher is klank gebruikt om te communiceren, te vermaken, te onderwijzen, te bouwen, te vernietigen, te kalmeren en te genezen. 

Priesters, priesteressen en sjamanen in vele culturen hebben klank gebruikt om mensen te genezen, te bekrachtigen en poorten te openen naar andere dimensies. In de oude wereld waren de Maya’s, Egyptenaren, Inca’s en Tibetanen allen vertrouwd met klank en kleur en het effect ervan op lichaam, gemoed, ziel en geest van de mens.  Vele grote beschavingen waren zich hiervan bewust. Dit was onderdeel van de wijze waarop genezing in die tijd toegepast werd. De afgelopen jaren is het gebruik van klank als een genezend medium meer en meer in de aandacht gekomen van zowel het gebied van wetenschap als medicijnen. 

De helderziende Edgar Cayce voorspelde dat klank het medicijn zou worden van de toekomst.  Ook Barbara Marciniak spreekt van de rol die klank zal spelen in de toekomst van de menselijke evolutie. Alice Bailey schreef in 1934:… de genezer geneest voornamelijk door het gebruik van de gewenste klank of klanken. Allen zeggen dat het van buitengewoon belang is dat je intenties helder zijn in hoe je klank wilt gaan gebruiken. 

Helderheid en transparantie zijn kwaliteiten die ook wij nodig hebben in deze overgangstijd. Tot op heden wordt in India en in Tibet nog steeds gebruik gemaakt van chanten, zoemen en Tibetaanse klankschalen schalen om zieken op te beuren en te genezen. In China wordt bij het doceren van Qi Qong al eeuwenlang klank gebruikt om de chakra’s, het endocriene stelsel en de daarbij behorende organen te harmoniëren.

 Ook in de architectuur werd gebruik gemaakt van muzikale verhoudingen Kijk je bijvoorbeeld naar een kathedraal of tempel dan kijk je naar “gestolde” klank. Pythagoras zei ook al: “de wereld is muziek “. Onder muziek verstond hij georganiseerde klank.  Levensritmen. Naarmate de tijd verstrijkt zullen wij ons meer gewaar en bewust zijn van trillingen in de vorm van kleur, klank, beweging en geur.

 Ze zullen een grotere rol in ons leven spelen en hun genezende werking brengen. Ons DNA bestaat uit trillingspatronen die samen een unieke toon laten horen. Dit wordt ook wel de stem van je ziel, je zieletoon, of je “roeping” genoemd.  Genezende tonen kunnen klinken van vele niveaus: bijvoorbeeld de klank van golven die op de kust slaan, vogels die hun partner lokken, wind ruisend door de bomen, monniken die chanten, een kerkorgel wat bespeeld wordt, een orkestuitvoering, prachtige stemmen en zelfs trommels.

  Alle klanken kunnen een effect op ons hebben, ons aanraken, en wanneer we bewust luisteren en ons openstellen kunnen ze resoneren met een orgaan, weefsel of cel en onze energieën op een speciale wijze balanceren. Aandacht begeleidt dan de energie. Klank kan een verbinding vormen met ons etherlichaam en het in harmonie brengen.  Het activeert de innerlijke arts in ons, en helpt ons onze weg te vinden. Door iedere dag te zingen of neuriën kunnen we op den duur onze persoonlijke “zieletoon” vinden, een die ons hele wezen in eenheid en harmonie brengt, niet alleen met onszelf,  maar met het hele Universum. 

Zing in de douche, in bad of in de auto! Klank in relatie tot de chakra’s: Er zijn vele verschillende benaderingen van de chakra’s als energieschakels, toegangspoorten en ontwikkelingsgebieden. Chakras kunnen gezien worden als spiralen, wielen, van gekleurd licht in het etherische lichaam.

 Soms vragen deze trillende spiralen, ook wel kelken genoemd, om versnelling, soms om vertraging. Het diatonische toonladderstelsel is gebaseerd op het octaaf en heeft een directe uitwisseling met de chakra’s. Het recent geactiveerde thymuschakra, dat een belangrijke rol speelt in deze overgangstijd, wordt door sommigen gekend als het Hogere Hart, de diepere wijsheid, verbonden met de kleur Turkoois.

 Het bevindt zich tussen het hart en de keel.  Wanneer er meerdere chakra’s bewust geworden zijn kan langzaam het 12 tonige chromatische toonladder systeem gebruikt worden, gerelateerd aan de 12 chakra’s ( trillingen) van de nieuwe mens, overkoepeld door het 13 trillingsveld.

 Dit wordt ook wel het Christusbewustzijn genoemd. Kristallen klankschaal therapie of massage helpt het energiesysteem te balanceren en het auraveld op te laden, te bekrachtigen.  Met name de werking van intervallen en het bewust voelen van de “tussenruimte” stimuleert nieuwe openingen, ontwikkelingspoorten, in dit proces. ​​​​​​​ Wat maakt kristal nu zo bijzonder? Kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99,992 % pure kwarts en via een bepaald procédé vervaardigd. Ze worden heel zuiver afgestemd door musici met behulp van de modernste apparaten. Ze brengen een krachtige pure klanken voort vergezeld van harmonische boventoonreeksen en zijn bekend vanwege hun genezende eigenschappen. Menselijke lichamen zijn deels samengesteld uit miljoenen kristallen, een soort van calciumfosfaat genoemd “apatite “ kristallen ( zie Robert Becker: The body electric).

 De cellen, het bloed, de botten zijn opgebouwd uit kristalvormen en onze wervelkolom is als een xylofoon.Wanneer de kristallen klankschalen klinken kan hun resonantie gevoeld worden in de lichaamsholten en de kristallijnen structuren in onze botten en celstructuren beïnvloeden.

 De aangeslagen toon verspreidt heel snel krachtige trillingen door het lichaam dat uit ongeveer  70 % water bestaat. Via resonantie wordt een hele subtiele interne cellulaire massage gegeven. De klank verspreidt zich langs het zenuwstelsel naar de organen, raakt systemen aan, weefsel en cellen en harmoniseert.Zoals al eerder gezegd zijn bij kristallen klankschalen niet alleen de geluidsgolven belangrijk.

Er is ook een samenwerking met lichtgolven. De lichte en liefdevolle aanraking van de trillingen van de kristallen klanken inspireert dan ook tot opheldering, rust en inzicht Meer weten?

  boek in het nieuwe jaar dan een heerlijke sessie  Www.heresvitaalbodymindsoulcoaching.com #gongbad #klankschaal #spiritueel #geluk #stress

Deel dit evenement

bottom of page