top of page

Hoe kun je afslanken en wat is insulineresitentie?
Insulineresistentie is een toestand waarbij cellen in het lichaam minder gevoelig worden voor de effecten van insuline. Insuline is een hormoon dat wordt geproduceerd door de alvleesklier en een cruciale rol speelt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het stelt cellen in staat glucose uit het bloed op te nemen en bevordert de opslag van glucose in de lever en spieren.

Als iemand insulineresistent is, reageren de cellen minder efficiënt op insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt.


Om deze stijging tegen te gaan, produceert de alvleesklier meer insuline. Deze toestand kan uiteindelijk leiden tot hyperinsulinemie, waarbij er constant hoge niveaus van insuline in de bloedbaan circuleren.

Nu komt het verband met overgewicht. Insulineresistentie wordt vaak geassocieerd met overgewicht, met name visceraal vet (vet rondom de organen in de buikholte). Overgewicht, vooral wanneer het gepaard gaat met een sedentaire levensstijl en een ongezond dieet, kan bijdragen aan de ontwikkeling van insulineresistentie. Vetcellen, met name die in de buikstreek, scheiden stoffen uit die ontstekingen kunnen bevorderen en de insulinegevoeligheid van cellen verminderen.

Daarnaast kan een overmatige inname van calorieën, vooral in de vorm van geraffineerde koolhydraten en suikers, leiden tot een continue stroom van glucose in de bloedbaan, wat de insulineresistentie kan verergeren. Het lichaam reageert hierop door meer insuline te produceren om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Het is belangrijk op te merken dat insulineresistentie en overgewicht een complexe wisselwerking hebben en elkaar wederzijds kunnen beïnvloeden. Het is echter niet zo dat alle mensen met overgewicht automatisch insulineresistent zijn, en omgekeerd. Genetische factoren, levensstijl, en andere gezondheidsgerelateerde factoren spelen allemaal een rol in deze complexe relatie.


wat kun je doen aan insuline resitentie?

Je kunt natuurlijk meteen een afspraak maken voor onze Metabolisme check


Verder helpen wij jou natuurlijk om cellulitis te reduceren via het Magneetveldinfrarood apparaat

Het omkeren van insulineresistentie en het verbeteren van de insulinegevoeligheid kan worden bereikt door het aannemen van gezonde levensstijlgewoonten. Hier zijn enkele algemene richtlijnen die kunnen helpen:


 1. Dieetwijzigingen:

 • Kies voor een uitgebalanceerd dieet met veel vezels, groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten.

 • Beperk de inname van bewerkte koolhydraten en suikers, en vermijd voedingsmiddelen met een hoge glycemische index.

 • Overweeg het volgen van een koolhydraatarm dieet, zoals het mediterrane dieet of het koolhydraatarme dieet.

 1. Regelmatige lichaamsbeweging plus Magneet veld infrarood therapie lees hier wat dit inhoudt

 • Oefening kan de insulinegevoeligheid verbeteren. Zowel aerobe oefeningen (zoals wandelen, joggen, zwemmen) als krachttraining kunnen gunstig zijn.

 • Streef naar minstens 150 minuten matige intensiteit of 75 minuten intense lichaamsbeweging per week.

 1. Gewichtsbeheer:

 • Als overgewicht een factor is, kan het verminderen van het lichaamsgewicht helpen bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

 • Zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan aanzienlijke voordelen bieden.

 1. Hydratatie:

 • Voldoende water drinken kan de algehele gezondheid ondersteunen en mogelijk de insulinegevoeligheid verbeteren.

 1. Voldoende slaap:

 • Zorg voor een regelmatig slaappatroon en streef naar voldoende slaap. Een gebrek aan slaap kan insulineresistentie verergeren.

 1. Stressbeheer:

 • Chronische stress kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Het beoefenen van stressverminderende activiteiten zoals meditatie, yoga of mindfulness kan helpen of boek een klanschaal sessie hier voor een half uur
 • verder kun je hier terecht coaching en stressrelease middels NLP en de Nei

 1. Gezonde vetten:

 • Kies voor onverzadigde vetten zoals die in olijfolie, avocado's, noten en vis. Deze kunnen gunstig zijn voor de insulinegevoeligheid.

 1. Regelmatige controle en medisch advies:

 • Raadpleeg regelmatig een arts en en maak hier regelmatige een Totale Afslank vitaalscan om de voortgang te evalueren en medisch advies te krijgen over geschikte strategieën voor jouw situatie.

 • Dat kan een in de eerste maand stress release Fatburners Enzymen of een ander aanpak zijn.

 • Onze Fatburners en Enzymen helpen je de eerste maand door de moeilijkste periode deze zijn volledig op natuurlijke basis GMO vrij en Vegan • omdat er op maat gewerkt wordt kan dat voor iedereen anders zijn.

 • Wij werken op maat en daarom behaal jij jouw succes

 • Vraag de totale Metabolisme check aan de verzekering betaald altijd een stukje mee

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page